Întrebări frecvente

Află acum răspunsurile la cele mai frecvente întrebări ale clienţilor noştri referitoare la sistemele Viper.

 1. Cum găsesc o telecomandă nouă pentru sistemul meu de securitate Viper?
  Te rugăm să identifici modelul sistemului pe care îl deţii (vezi certificatul de garanţie sau manualul de utilizare) apoi, pentru achiziţionare, accesează acest link. În cazul în care nu mai dispui de aceste materiale, te rugăm să contactezi departamentul de service al Falcon Electronics.

 2. Care este diferenţa dintre un sistem de securitate Viper şi unul de fabrică?
  Sistemele de securitate de fabrică sunt, în principal, simple sisteme antifurt cu funcţii precum protecţia pornirii motorului şi opţional, la deschiderea uşilor. Spre deosebire de acestea, un sistem Viper are atât funcţii de securitate, cât şi de confort.  Acesta poate fi dotat cu senzori multipli, cum ar fi cel de perimetru, de şoc, de geam spart, de înclinare etc., ceea ce măreşte gradul de protecţie al maşinii. Mai mult decât atât, un sistem Viper îţi permite să adaugi funcţii de confort, cum ar fi pornirea motorului din telecomandă, ridicarea – coborârea geamurilor, plierea oglinzilor etc.*
  *Funcţii disponibile în funcţie de tipul de autovehicul din dotare.

 3. Care sunt cele mai importante funcţii ale unui sistem de securitate?
  Cea mai importantă funcţie a unui astfel de sistem este aceea de securitate, apoi cele de confort. Dintre cele de securitate amintim cel mai important senzor, acela de şoc, inclus în pachetul standard Viper, care te avertizează atunci când maşina este lovită. Adiţional, poţi opta pentru un senzor de geam spart,  de perimetru sau antitractare.
  Un alt factor important este raza de acţiune. Cele mai multe sisteme de securitate de fabrică funcţionează pe o distanţă de aproximativ 300 m, în schimb, sistemele Viper ajung şi până la 1,6 km.
  Dintre funcţiile de confort, cele mai importante sunt pornirea motorului din telecomandă, pentru încălzirea habitaclului pe timp de iarnă şi răcorirea acestuia vara, ridicarea automată a geamurilor şi deschiderea portbagajului prin simpla apăsare a unui buton.

 4. Este orice sistem Viper compatibil cu maşina mea?
  Da, majoritatea sistemelor Viper sunt proiectate pentru a se integra perfect cu orice autovehicul alimentat la 12 volţi (autoturisme, SUV-uri etc.)

 5. Suplinesc sistemele Viper toate funcţiile disponibile pe telecomanda din fabrică?
  Cel mai probabil da, însă pot necesita module şi instalare suplimentară.

 6. Afectează instalarea unui sistem Viper instalaţia electrică a maşinii mele?
   Nu.

 7. Care este garanţia sistemelor Viper?
  Toate sistemele Viper au garanţie pe viaţă. Pentru mai multe detalii despre condiţiile garanţiei, te rugăm să accesezi oricare din manualele de utilizare.

 8. La ce îmi foloseşte funcţia de pornire a motorului din telecomandă?
  Pe timp de iarnă încălzeşte interiorul maşinii şi dezgheaţă geamurile, iar vara porneşte aerul condiţionat, reducând temperatura aerului din maşină la un nivel plăcut.